PARTS D'UNA REVISTA
EL REPORTATGE
Un reportatge pretén aprofundir sobre un tema que no té perquè ser d'actualitat. S'analitza el context, els antecedents, les conseqüències... Per completar el reportatge el reporter/a ha d'utilitzar informació que pot trobar en documents, revistes, estadístiques oficials, fotografies,...
Normalment segueix aquesta estructura:
-
presentació del tema
-
desenvolupament del tema, amb explicacions
-
resum final
Un cop tinguis clar el tema caldrà seguir aquests passos:
A - TREBALL PREVI
Cercar informació sobre el tema, consultant diferents fonts, preparar un guió sobre la informació visual/escrita que es vol explicar.
Si voleu que el vostre reportatge sigui original i cridi l'atenció heu de redactar les idees que voleu expressar.
B - REDACTAR EL REPORTATGE:
-
el primer que cal fer és pensar un bon títol que sigui: curt (màxim 6 paraules) / original ( amb un disseny-forma que cridi l'atenció.
-
a més del títol, també podem posar un text d'entrada: una o dues frases que resumeixin l'essència del reportatge.
-
Aconseguir imatges i organitzar quines triem i com les ordenem. Ja que la revista és digital, us demanem incloure -amés- una presentació de fotografies que passi de manera automàtica. Tingueu en compte que les imatges no cal que estiguin en pantalla un temps excessiu (de 2 a 5 segons és més que suficient) i, si us atreviu, podeu afegir una música com a fil conductor de la presentació.
-
Recordeu que abans de donar per bo el reportatge, heu de fer la revisió ortogràfica i gramatical.
CONTINGUT MÍNIM DE LA REVISTA:
-
2 reportatges (TASCA PARELLA). Heu d’incloure imatges. Com que la revista és digital, heu d’incloure – a més- una presentació d'imatges que passi de manera automàtica (vídeo).