top of page

COM ENS ORGANITZEM?

Cada equip formeu un CONSELL DE REDACCIÓ. Tot el  que es publica en una revista ho decideix el consell de redacció. En ell han de participar tots els membres de la revista: editor/ra, reporters/es, fotògrafs/es i diagramador/a.  Al consell de redacció es proposen i seleccionen els temes a tractar. A continuació, s'assignen als redactors/es i es defineix quina serà la posició de la revista vers els temes de cada edició.

 

 

 

 

 

CÀRRECS

A) EDITOR/A: Serà la persona encarregada de coordinar i revisar el treball dels altres membres de l'equip. Cuidarà de que els materials, tant els textos com les imatges, que es publiquen siguin adequats per la vostra revista. Els seu objectiu serà que la revista surti en perfectes condicions i sense cap errada. A més a més, coordinarà tots els processos necessaris per que els temes s'elaborin d'un manera puntual i impecable. Seria el RESPONSABLE/COORDINADOR. Coordina el material, controla el temps, controla que tots hagin entès el que han de fer. Serà el responsable de compartir la revista final al MAIL.

 

B) DIAGRAMADOR/A: S'encarregarà de planificar l’aparença gràfica de la revista i de fer-la realitat quan els textos i les imatges estiguin enllestits. Ha de tenir habilitats per fer servir el programa Canva (cliqueu a l'ENLLAÇ o consulteu tutorials per saber com fer-lo anar) que permetrà publicar la revista  de forma digital. Haurà de disposar d'un manera harmònica els diferents elements a las pàgines de la revista: textos, imatges, titulars, etc.

C) REPORTERS/ES: Són els/les que s'encarreguen de proposar els temes, investigar-los i redactar els textos que es publicaran. Han de tenir habilitat per treballar amb l'ordinador i el processador de textos, per escriure frases paràgrafs i textos més llargs. També necessitarem reporters/es gràfics (o fotògrafs/es) que faran fotografies o buscaran imatges que serveixin per acompanyar els textos. En aquest projecte TOTS sereu reporters, però:

  • Un ha de fer de SECRETARI i anotar les decisions i els acords, omplint els documents de la carpeta de l’equip i el calendari i comunicant els resultats..

  • Un altre serà el SUPERVISOR DE L'ORDRE que controla el to de veu, evita la dispersió, fa respectar el torn de paraula. És l’encarregat de que tots s’escoltin i treballin. Anima i encoratja, ofereix suport i fomenta la participació.

  • Un altre serà el CONTROLADOR MATERIAL: Prepara el material i controla l’ordre de les feines individuals i d’equip. És l’encarregat que tot quedi endreçat i net al final de les sessions. També les feines dels membres de l’equip.

En el cas de ser solament 4 integrants al Consell de Redacció, el supervisor de l’ordre també serà controlador material.

Sin título.jpg
per parelles.jpg
en equip.jpg

PASSOS A SEGUIR

FLETXA ENRERA.png
depositphotos_45353745-stock-illustratio

Repartir càrrecs i planificar la feina a realitzar.

El primer que heu de fer és l'assignació de càrrecs. En l'assignació de càrrecs heu de tenit en compte les capacitats, habilitats, actitud i gustos de cada una de les persones del vostre equip. És molt important que tothom tingui clara la seva tasca i les seves responsabilitats dintre de l'organització de la revista.

 

Emplenar calendari provisional..

depositphotos_45353745-stock-illustratio

Redactar, elaborar, inserir imatges i editar.

Cada periodista, amb el material recollit en la investigació, redacta el text del tema sobre el que havia de treballar. Haurà de fer servir un procesador de textos i tenir en compte el format que ha triat el diagramador/a per la revista, les característiques del programa amb el que es farà, si la revista es fa digital (Canva) i fer servir el gènere periodístic convingut al consell de redacció. A més a més s'ha de vigilar la manera com s'escriuen els textos per evitar equivocacions i malentesos i errades.

depositphotos_45353745-stock-illustratio

Editar els textos i fer la revisió ortogràfica i gramatical.

L'edició no només ha de corregir i depurar els textos, comprovant que estiguin ben redactats, també ha d'assegurar-se de que la informació estigui ben interpretada. Per això, en aquesta etapa l'editor/a revisa els textos de la revista per tal de polir-los: afegeix punts, treu informació i dona uniformitat a la informació, mirant de mantenir l'estil de cada reporter/a.

depositphotos_45353745-stock-illustratio

Diagramació dels continguts al Canva.

La diagramació fa referència a l'aspecte visual d'un imprés; al procés de planificar com s'uniran textos i imatges d'una forma armònica i organitzada.

El/La diagramador/a haurà de dissenyar l'aspecte visual de la revista. Això vol dir aconseguir una lectura fàcil dels textos Mitjançant una diagramació atractiva s'aconsegueix, en bona part, que els lectors/es s'animin a llegir els continguts.

FLETXA ENDAVANT.png
bottom of page