top of page

#FemUnAnunciPerPromoureValors
POSTPRODUCCIÓ

en equip.jpg
Escollimos.png

Activitats de l'EduCac: Anunciem valors

11.2 ESCOLLIM ELS VÍDEOS

En primer lloc, hem de seleccionar els clips de vídeo. Durant la gravació és habitual repetir alguns plans per assegurar-nos que quedi tot bé, o perquè alguna cosa no ha sortit com volíem.

En aquesta fase, és important visualitzar-ho tot i fer una selecció dels plans que ens agraden més.

 

11.3. TALLEM-LOS

Un cop seleccionats els clips, els haurem de tallar.

Què significa això?

Tallar vol dir eliminar del clip original les parts que no ens interessen: un moment en què se sent un so que no volem, una part on ens hem equivocat, algun moment que es veu borrós o mogut, moments previs o posteriors del que volíem gravar, etc.

11.4. ORDENEM ELS CLIPS

Un cop escollits i tallats els clips, haurem d’ordenar-los perquè el nostre vídeo tingui el sentit que li volem donar. És important ser conscients que l’ordre que escollim determina el significat de la imatge, és a dir, el que mostrem davant i darrere de cada pla pot canviar totalment el significat de la història. A més, recordem que la duració total del vídeo ha de ser d’entre 1 MINUT I 2 MINUTS.

 

11.5. POSEM-HI TRANSICIONS

Una transició és el recurs que utilitzem per enllaçar dos clips i, en funció del tipus de transició que triem, pot donar-li un efecte o un altre al nostre vídeo.

Per exemple, posar una imatge darrere de l’altra sense cap mena d’unió (transició per tall) pot quedar una mica brusc, però abusar de foses a negre o efectes de fusió de dues imatges pot acabar cansant l’espectador. És important pensar i decidir quina és la transició més convenient en cada cas, en funció del que volem transmetre.

 

11.6. FALTA EL SO!

 

  • La veu en off és un recurs narratiu en què escoltem la veu d’algú sense que aparegui en pantalla.

  • La música  ens serà molt útil per determinar l’estil del nostre vídeo i ens pot servir per generar o ressaltar les sensacions que cerquem, marcar moments importants de la nostra història o, fins i tot, ajudar-nos a fer de transició cap a una altra part de l’audiovisual.

  • Els efectes de so són tots aquells sons que no podem captar durant el rodatge i que afegim durant la fase de postproducció. En els bancs de so gratuïts que hi ha a la xarxa podem trobar sons de tots tipus que ens poden ajudar a recrear algun so que no tenim i que necessitem.

11.7. AFEGIM TEXT

Caldrà sobreescriure l'eslògan, afegir els crèdits al final del vídeo (els vostres nom i el nom de l'institut).

11.8. DESEU EL PROJECTE

Deseu el projecte i exporteu-lo a format .mp4

fletxa endarrere 1.jpg
fletxa endarrere 1.jpg
bottom of page